”Kympin arvoinen tuote.
Todella herkullista!”
Anne L./Facebook
Perinteinen hapankaali
Hapankaalin maitohappobakteerikanta syntyy spontaanin käymisen tuloksena toisin kuin hapatettavien maitovalmisteiden, joihin meijereissä lisätään kullekin ominaista tiettyä bakteerikantaa.
Ainekset:
Valkokaali 94 %, porkkana 4,4 %, merisuola 1,6 %.
Valmistettu luonnollisella maitohappokäymisellä. Säilytettävä alle +4 °C, voi pakastaa. Pastöroimaton. Lisä- ja säilöntäaineeton.
Pakkaus voi pullistua, koska maitohappobakteerit tuottavat kaasua.
Valmistettu Suomessa. Käy sellaisenaan tai ruoanvalmistukseen.
Ravintosisältö 100 g:
energia 120 kJ (29 kcal)
rasva 0,2 g
hiilihydraatit 4,4 g
proteiini 1,1 g
suola 1,6 g
Kaali
Kaalit sisältävät C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, B-ryhmän vitamiineja kuten folaattia sekä E- ja K-vitamiineja. Lisäksi kaalissa on eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja seleeniä. Kaalit sisältävät sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua.